– Планинско колоездене

Планинско колоездене

Без любимия си велосипед не трябва да тръгвате из района. Разбира се, ако сте го оставили вкъщи, възможна опция е да наемете велосипед.

Момчетата от местния вело-клуб „Олимп“ в Разлог и велоклуба в Елешница често правят качване и спускане до х. Яворов (1740 м), по Рилските склонове над с. Бачево и местността Перивол, към параклиса над с. Годлево и след това в посока рибарника над с. Добърско и х. “Добърско”. Има и маркирана и поддържана велопътека от с. Годлево до Рилския манастир.

Mаршрута за планинско колоездене:

  • Маршрут „Пондероса“, 5* трудност /42 км./
    Маркировката на този маршрут е червена. Това е най-дългият и най-трудения маршрут за колоездене. Стартира от Местността Предел с две разклонения на маршрута. Първото е към местността Св. Екатерина и хотел „Катарино“ – гр. Разлог, а второто разклонение се насочва по стари горски пътища към село Бачево – гр.Разлог.
  • Маршрут „Перфектен ден“, 4* трудност /18 км./
    Маркировката на този маршрут е оранжева. Може да се стартира както от град Банско, така и от района на Пирин Голф Клуб. Пътеката се разгръща покрай границата на национален парк Пирин.
  • Маршрут „Хитра Дама“, 3* трудност /25 км./
    Маркировката на този маршрут е розова. Той, с доста интересно и запомнящо се име, е по полския път от Банско в посока с. Баня. Банско, район Рупчовец- пресича се ж.п. линията – местонстта Св. Георги – Дъбовец – с. Баня – Банско.

Вело алеи:

Вело алея от кръстовище на ул. Христо Ботев с ул. Александър Стамболийски  до изхода за с. Баня
Вело алея от кръстовище на улица Изворите и ул. Иконом Ангелов до изхода на гр. Разлог в посока гр. Благоевград
Вело алея Бетоловото – Църнако
Няма да съжалявате, ако се отдадете на планинско колоездене и обиколите Разлог и населените места около него с велосипед.

Нашите партньори


Проектът е съфинансиран от Европейския Фонд за Регионално Развитие /ЕФРР/ и от националните фондове на участващите страни в Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция – България 2014 - 2020”

The project is co-financed by the European Regional Development Fund /ERDF/ and by the national funds of the participating countries in the INTERREG V-A "Greece - Bulgaria 2014 - 2020" Cooperation Programme

Back to top