– хижа Добърско

Хижа Добърско

Разположена на територията на Югозападна Рила, в местността „Вадата”, на 1 750 метра надморска височина, хижата е предпочитано място за разходка, пикник или барбекю на открито от ранна пролет до късна есен. Всеки, който е решил да поеме по пътеките до хижата ще има едно различно преживяване високо в планината сред боровата гора, където ще се радва на песента на птиците, ще се разхожда сред слънчеви поляни, берейки билки, цветя или гъби. Когато сте там, не забравяйте да вперите поглед към свещената Рила планина,към  безкрайни хоризонти на перлата на българските планини – Пирин и към широките Родопи.

Хижата представлява масивна двуетажна сграда с капацитет 35 места, разпределени в стаи с по 4, 5 и 9 легла с външни санитарни възли и умивални. Бани няма. Хижата е водоснабдена, електрифицирана, отолението е с печки на твърдо гориво. Има туристическа кухня и столова.

 

Изходен пункт за хижа Добърско: с. Добърско, общ. Разлог – 1.30 часа

 

Съседни обекти:

връх „Езерник” – 2 часа

х. Македония – 3 часа

х. Семково – 4.30 часа

х. Чакалица – 4 часа

За контакти:

 

Туристическо дружество „Пирин“ – гр.Разлог

Нашите партньори


Проектът е съфинансиран от Европейския Фонд за Регионално Развитие /ЕФРР/ и от националните фондове на участващите страни в Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция – България 2014 - 2020”

The project is co-financed by the European Regional Development Fund /ERDF/ and by the national funds of the participating countries in the INTERREG V-A "Greece - Bulgaria 2014 - 2020" Cooperation Programme

Back to top