МАИР Разлог

Регион

Региона на Разлог формира днешната си идентичност следствие от преплитането на различни исторически епохи от последните хилядолетия. Всяка епоха е сътворила определени материални и нематериални следи, пространствени структури и културни модели, източник на вдъхновение и познание за съвремието.
Разположен между три планини, със своята богата култура и традиции, съхранена уникална природна среда, просперираща икономика, развиваща се инфраструктура, управление на природните богатства и ресурси, съвременни комуникации и добро качество на живот привлича своите гости и бизнеса.
Разложката котловина е една от най-високите котловини в Южна България, а ограждащите я високопланински части на Рила и Пирин имат типичен алпийски вид. Природата е разнообразна и много привлекателна с поляни, високопланински езера, реки и потоци.

КУЛТУРА

Община Разлог и цялата Разложка котловина притежават богато наследство от културни паметници от различни епохи и цивилизации – неолит, цивилизацията на траките, гръко-римската цивилизация, християнската цивилизация представена от ранно-византийската и българската култура.
Община Разлог е съхранила през вековете уникални културни традиции и обичаи, които заедно с интересните и значими културни паметници на територията я превръщат в привлекателен туристически център. Музеи, читалища, самодейни състави и всяка фамилия пазят и поддържат богатството и разнообразието на народното творчество.
Археологическите проучвания в района на Разложката котловина показват, че животът тук е добре засвидетелстван още от неолитно-енеолитната епоха на VI -IV хил. пр. Хр. Най-старите археологически находки са от късно-бронзовата и ранно-желязната епоха/III -II хил.пр.Хр./.

Календар на събитията

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
31
1
2
3
4
5
6
Events for 1st ноември
No Events
Events for 2nd ноември
No Events
Events for 3rd ноември
No Events
Events for 4th ноември
No Events
Events for 5th ноември
No Events
Events for 6th ноември
No Events
7
8
9
10
11
12
13
Events for 7th ноември
No Events
Events for 8th ноември
No Events
Events for 9th ноември
No Events
Events for 10th ноември
No Events
Events for 11th ноември
No Events
Events for 12th ноември
No Events
Events for 13th ноември
No Events
14
15
16
17
18
19
20
Events for 14th ноември
No Events
Events for 15th ноември
No Events
Events for 16th ноември
No Events
Events for 17th ноември
No Events
Events for 18th ноември
No Events
Events for 19th ноември
No Events
Events for 20th ноември
No Events
21
22
23
24
25
26
27
Events for 21st ноември
No Events
Events for 22nd ноември
No Events
Events for 23rd ноември
No Events
Events for 24th ноември
No Events
Events for 25th ноември
No Events
Events for 26th ноември
No Events
Events for 27th ноември
No Events
28
29
30
1
2
3
4
Events for 28th ноември
No Events
Events for 29th ноември
No Events
Events for 30th ноември
No Events

Община Разлог се намира в югозападната част на България, в Благоевградска област и е разположена в голямата Разложката котловина, която се намира  по долината на река Места, между трите най-високи и обширни планини в тази част на страната – Пирин, Рила и Родопи. Общината обхваща осем населени места, като общинският център град Разлог е административното средище на целия регион и обхваща градовете Разлог, Банско, Белица и Якоруда. По–големите села в община Разлог са Баня, Бачево и Елешница

Виж Нашия Пътеводител

Виж нашия пътеводител

ИНФОРМАЦИЯ

Промо видео по проект Smart Rural

Предприемачество в селските райони

Intereg Banner with webpage

Нашите партньори

Back to top